Buren Experience : van 15 oktober 2022 tot 15 oktober 2024

Comme tombées du ciel, les couleurs in situ et en mouvement

+
Het werk

Het werk

Een kleurrijke betovering die zich schikt naar de bewegingen van het natuurlijke licht

Op initiatief van de Uhoda Group, in samenwerking met de NMBS en met de steun van publieke en private partners, zal het station van Luik-Guillemins het decor vormen voor een monumentaal en tijdelijk werk van Daniel Buren.

Het werk sluit naadloos aan bij de bouwstijl van Santiago Calatrava en zal in de vorm van een spel van kleuren, contrasten, projecties en weerspiegelingen op de volledige overkapping van het bouwwerk worden losgelaten. Deze meesterlijke installatie zal telkens weer veranderen afhankelijk van het daglicht, het tijdstip van de dag en de seizoenen.

"Op zonnige dagen kunnen reizigers, afhankelijk van waar ze staan, zien hoe de grond heel dichtbij of juist heel ver weg met kleurvlakken wordt verfraaid. En sommigen zullen omhoog kijken wanneer ze merken dat er zich een kleur onder hun voeten bevindt." Daniel Buren

Daniel Buren

De kunstenaar

Daniel Buren, een van de meest gerenommeerde Franse kunstenaars

Sinds de jaren negentig maakt Daniel Buren gebruik van gekleurde, transparante filters om glasoppervlakken van de gebouwen die hij onder handen neemt, te verfraaien. Zijn ontwerp decoreert het bouwwerk dat een bevoorrecht schouwtoneel wordt van een vluchtig decor dat varieert naargelang van de beweging van het natuurlijke licht. Locaties en voorbijgangers worden zo besprenkeld met de geprojecteerde kleuren.

Buren is wereldwijd een van de meest actieve en gerenommeerde kunstenaars wiens werk te bewonderen was in de grootste instellingen over de hele wereld.

Activiteiten

Ontdek het werk van Buren

Dompel u in het station Luik-Guillemins onder in het werk van Daniel Buren met de Color Experience door middel van gratis audiotour met QR-codes in het station en rondleidingen in samenwerking met de Universiteit van Luik.

Ontdek alle activiteiten in ons infopunt (binnenkort beschikbaar!)

+

Organiseer uw evenement

Een exclusieve evenementenruimte van 400 m²

Organiseer uw evenement in een uitzonderlijke en tijdelijke ruimte in het hart van het station en omgeven door het werk van Daniel Buren. Op zoek naar een kant-en-klaarevenement of een evenement op maat? Neem contact op met ons team om een evenement te organiseren dat uw genodigden niet snel zullen vergeten.

Pers & Média

Mediakit

Wilt u het werk van Daniel Buren vermelden in uw publicaties of op sociale media? Download dan de mediakit met persberichten, het presentatiebestand en officiële foto's van het werk.

+

Hartelijk dank aan onze sponsors en partners!

Een project gerealiseerd door de groep

In samenwerking met

Met de steun van

Zij steunden ook het project

Photo-souvenir : Daniel Buren, Comme tombées du ciel, les couleurs in situ et en mouvement, gare de Liège-Guillemins, 2022-2024 © Jean-Luc Deru © Daniel Buren, ADAGP, Paris.